Web Analytics Made Easy - Statcounter

فاطمه رضا پور ضمن اشاره به سنت دوختن کیسه مراد در روز بیست و هفتم ماه رمضان در کرمان گفت: بانوان کرمانی در این روز بین نماز ظهر و عصر، کیسه‌ای از پارچه سفید می‌دوزند و داخل آن پول می‌گذارند و در آن را می‌دوزند و برای برکت روزی و پولشان، آن را داخل خانه نگهداری می‌کنند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ فاطمه رضا پور در گفتگو با راه آرمان؛ ضمن تبریک فرا رسیدن ماه مبارک رمضان در خصوص آداب و رسم مردم کرمان در این ماه در گذشته با بیان اینکه اهالی کرمان با روزه داری و خواندن ادعیه، چاووشی خوانی و مناجات چند روز قبل از ماه رمضان به پیشواز این ماه می روند، گفت: در قدیم که بیدار شدن با ساعت مرسوم نبود در شهرها با توپ سحری و در روستاها فردی با کوبیدن بر طبل و حلبی خبر از آمدن سحر می داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کارشناس مردم شناسی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کرمان با اشاره به اینکه همسایگان با کوبیدن به دیوارهای مشترک همدیگر را برای خوردن سحری بیدار می کردند، عنوان کرد: سنت احسان و نیکوکاری از سنت های تاکید شده ماه بندگی خدا است که مردم کرمان با اجرای دو مراسم کلید زنی و الله رمضانی کمک به نیازمندان را یادآوری می کنند.

وی با بیان اینکه در سنت کلید زنی، زنی داخل یک الک را آینه، سرمه‌دان و یک جلد قرآن قرار داده به منازل اهل محل می‌رود، تصریح کرد: در حالی که صورت خود را با چادر پوشانده با کلید به الک می‌زند و کلید زن برای اینکه شناخته نشود نباید تا آخر این برنامه حرف بزند.

رضا پور افزود: چنانچه از سوی صاحبخانه پاسخ هایی مانند چراغ، قند و شیرینی بیاور داده شود در این صورت زن کلید زن، امیدوار شده و کمک هایی را دریافت می کند و صاحبخانه پس از گشودن در، آینه داخل الک را برمی‌دارد و چهره خود را می‌نگرد، سپس مقداری شیرینی، قند یا پول داخل الک قرار می‌دهد.

کارشناس مردم شناسی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کرمان با تأکید بر اینکه کلیدزن این عمل را با نیت از پیش تعیین شده انجام می‌دهد، ابراز کرد: در پایان صاحبخانه که می‌داند کلیدزن برای طلب حاجت آمده، می‌گوید ان‌شاءالله حاجت روا شوید و در پایان خوراکی‌ها یا پول جمع‌آوری شده را به مستمندان می‌دهند؛ در برخی اوقات نیز ممکن بود که کلیدزن مرد باشد؛ چرا که صورت آنها پوشیده بود و حرفی نمی زد و تشخیص داده نمی شد.

وی در خصوص غذاهای سنتی و بومی کرمان در ماه رمضان تصریح کرد: مواد خوراکی مانند حلیم، شله زرد یا در اصطلاح بومی ابراهیم خانی، زولبیا و بامیه و انواع شربت زینت بخش سفره های سحری و افطار روزه داران است.

رضاپور بیان کرد: مردم استان کرمان در شب های قدر و شهادت حضرت امیرالمؤمنین علی علیه السلام برای خواندن دعای جوشن کبیر، اقامه نماز و عزاداری در مساجد و تکایا گرد هم می آیند و تا سحر بیدار هستند، گفت: از غذاهای مرسوم در شب های قدر می توان به قاتق عدس و نان جو اشاره داشت و کسانی که نذر دارند نان جو بین نمازگزاران خیرات می کنند.

کارشناس مردم شناسی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کرمان در خصوص مراسم الله رمضونی عنوان کرد: این مراسم از شب سوم تا پایان ماه مبارک رمضان برگزار می شود و اجرای آن بدین صورت است که عده ای از جوانان هر محله با تشکیل گروه های پنج تا 10 نفره از شب اول ماه رمضان و پس از افطار در این رسم گرد هم می آیند و در هر گروه یک سرگروه و یک انباردار وجود دارد.

وی ادامه داد: سرگروه ضمن خواندن اشعاری که بیشتر جنبه عرفانی دارد از صاحبخانه ها کمک طلب می کند و صندوقدار هدایای صاحبخانه را دریافت می کند و در مواردی صاحبخانه برای شیرینی بیشتر رسم روی کودکان آب می ریزد.

رضاپور افزود: چنانچه از سوی صاحبخانه به آنها چیزی داده می شد در وصف او اشعار خوب می سرودند" الله الله رمضون، رمضون اومده مهمونش کنید گاو و گوساله به قربونش کنید/ گاو گوساله اگه نیست خروس یک ساله به قربونش کنید/ این در خانه که رو ور روزه صاحب این خانه مخلل دوزه".

کارشناس مردم شناسی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کرمان ضمن اشاره به سنت دوختن کیسه مراد در روز بیست و هفتم ماه رمضان در کرمان اظهار کرد: بانوان کرمانی در این روز بین نماز ظهر و عصر، کیسه‌ای از پارچه سفید می‌دوزند و داخل آن پول می‌گذارند و در آن را می‌دوزند و برای برکت روزی و پولشان، آن را داخل خانه نگهداری می‌کنند.

وی خاطر نشان کرد: در این روز اگر کسی قرار است پارچه‌ای برای خیاطی آماده کند، آن را در مسجد برش می‌زند، دختران دم بخت یا کسانی که حاجت دارند چادر برش می زنند و مرسوم است که هفت نفر خانم که نامشان فاطمه باشد، باید این چادر را برای آن دختر کوک بزنند تا بختش گشوده شود.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: صنایع دستی و گردشگری کرمان ماه رمضان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۱۱۹۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وضعیت مبلغان کشور در ماه رمضان از زبان مدیرکل تبلیغ عمومی/ استقبال بی‌نظیر «تبلیغ اولی‌ها»

مدیرکل تبلیغ عمومی معاونت فرهنگی و تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی بیان کرد: در ماه مبارک رمضان سال جاری بیش از ۱۱۵۰۰ مبلغ به صورت فردی و گروهی از سوی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم جهت نشر معارف دینی و ارزش‌های انقلاب به نقاط مختلف کشور اعزام شدند.

به گزارش ایسنا،  حجت الاسلام والمسلمین سید حامد شریعتمداری -مدیرکل تبلیغ عمومی معاونت فرهنگی و تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی- از فعالیت ۳۷۱ گروه تبلیغی ـ جهادی با استعداد ۴۵۰۰ مبلغ در ماه مبارک رمضان ۱۴۴۵ در عرصه های گوناگون تبلیغی نظیر فعالیت در مساجد و هیئات، مناطق گردشگری و ساحل، مترو، برنامه های جنگ شادی در بوستان ها، مراکز فرهنگی، کانون های اصلاح و تربیت، زندان ها و سایر محیط های ویژه خبر داد.

مدیرکل تبلیغ عمومی اظهار کرد: در ماه رمضان سال جاری استقبال خوبی از تبلیغ خصوصا با توجه به تعطیلات نوروز و فرصت تبلیغ در میان اقوام و خویشان شکل گرفت و بیش از ۱۱.۵۰۰ مبلغ در سراسر کشور به فعالیت تبلیغی پرداختند که از این تعداد ۱۹۴۴مبلغ خواهر بوده‌اند.

وی با بیان اینکه سهم شعبه قم، ۶۹۷۲ مبلغ بوده و۲۳۷ گروه تبلیغی به نقاط مختلف شامل نقاط محروم و مناطق مشترک اعزام شده‌اند، خاطرنشان کرد: ۴۷ درصد اعزام شعبه قم به صورت گروهی بوده و با محاسبه مبلغان اعزامی حوزه علمیه قم که حدود۳هزار نفر و سازمان اوقاف و امور خیریه هم که حدود ۲هزارنفر اعزام مبلغ داشته‌اند در مجموع ۱۶هزار و ۵۰۰ مبلغ در سرتاسر کشور عزیزمان به فعالیت تبلیغی پرداخته‌اند.  

حجت الاسلام والمسلمین شریعتمداری تصریح کرد: از دیگر ویژگی‌های تبلیغی ماه مبارک رمضان امسال استقبال «تبلیغ اولی‌ها» بود که با توجه به برخط شدن تشکیل پرونده تبلیغی و روند صعودی آن، شاهد گسترش دامنه تبلیغ در میان نسل جوان‌تر حوزه بودیم.

مدیرکل تبلیغ عمومی ابراز کرد: از مهمترین موضوعات مطرح شده در ایام تبلیغی ماه رمضان ۱۴۴۵ هجری قمری توسط مبلغان می‌توان به «اندیشه مقاومت»، «جهاد تبیین»، «تفسیر قرآن کریم»، «تقویت بنیان خانواده» و ... اشاره کرد.

وی با اشاره به دریافت گزارش‌های تصویری از فعالیت مبلغان و گروه های تبلیغی نسبت به انجام ارزیابی های چندلایه از طریق خود ارزیابی، ارزیابی سرگروه و اعضاء به صورت متقابل، ارزیابی نهاد درخواست کننده، ارزیابی کارشناس مسئولان تبلیغی که به صورت تصادفی از میان مبلغان انجام شده و بررسی گزارشات تصویری، و ارتباط با نهادهای رصدی در رابطه با فعالیت مبلغان خبرداد و گفت: گزارشات تصویری از فعالیت اثربخش مبلغان در محیط هایی گسترده، افزون بر مساجد و حسینیه ها و تکایا خبر می دهد به صورتی که قشر خاکستری مردم را نیز در میان مخاطبان پوشش داده است به عنوان مثال برگزاری تلاوت قرآن در بوستان ها و برگزاری مجالس خانگی قرآنی که با استقبال خوب مردم مواجه شده از جمله خدمات ارزشمند طلاب و مبلغان عزیز بوده است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • کشتی گیران نونهال کرمانی فاتح مسابقات قهرمانی کشور
  • رسانه‌ها پای کار بیست‌ویکمین همایش پیرغلامان حسینی باشند
  • رقابت 21 هزار کرمانی در آزمون استخدامی آموزش و پرورش
  • حمایت ۶۴۴۰ معلم کرمانی از ایتام کمیته امداد
  • ورزشکار کرمانی مدال پارالمپیک را به سردار حاجی‌زاده تقدیم کرد
  • تساوی دربی استان کرمان | مس رفسنجان ۱-۱ گل گهر سیرجان
  • رقابت بیش از ۲۱ هزار کرمانی درآزمون آموزش و پرورش
  • افزایش مشارکت مردم در ساخت مسکن با تکیه بر عرضه زمین و پرداخت تسهیلات به آن‌ها
  • وضعیت مبلغان کشور در ماه رمضان از زبان مدیرکل تبلیغ عمومی/ استقبال بی‌نظیر «تبلیغ اولی‌ها»
  • کرمانی‌ها و کسب ٣ عنوان قهرمانی لیگ برتر در سال جدید