Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-05-03@23:09:45 GMT

مقدمات ثبت جهانی شهر قدیم جیرفت در دست انجام است

تاریخ انتشار: ۳ اردیبهشت ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۰۳۳۲۹۹

مقدمات ثبت جهانی شهر قدیم جیرفت در دست انجام است

نادر علیدادی سلیمانی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در زمینه اقدامات اولیه ثبت جهانی شهر قدیم جیرفت عکس برداری هوایی از این منطقه باستانی هفته آینده آغاز می شود.
وی بیان کرد: منطقه باستان شناسی شهر قدیم جیرفت یکی از کهن شهرهای اسلامی است که در حال بررسی باستان شناسی می باشد.
مدیر پایگاه میراث فرهنگی جنوب کرمان گفت: اسفند سال گذشته و از ابتدای سال جاری تاکنون سه پژوهش باستان شناسی در شهر جیرفت انجام شد که نتیجه خوبی داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: پژوهش نخست، سومین فصل بررسی باستان شناسی پژوهشگاه میراث فرهنگی و دانشگاه توبین گن آلمان در جنوب کرمان بوده که این فصل شامل بررسی هیات مشترک، مطالعه و مستند سازی یافته های فرهنگی و تاریخی است.
وی بیان کرد: پژوهش دوم، کاوش مشترک سه جانبه پژوهشگاه میراث فرهنگی، دانشگاه توبین گن آلمان و دانشگاه جیرفت در محوطه ورامین جیرفت بوده است.
سلیمانی با بیان اینکه محوطه ورامین در فاصله 29 کیلومتری جنوب غرب شهر جیرفت در محور جیرفت - بلوک و فاریاب قرار دارد گفت: شناسایی لایه های فرهنگی محوطه حاجی آباد ورامین و ارائه جدول گاه نگاری منطقه بر پایه کاوش های علمی باستان شناسی از جمله برنامه های این کاوش بود.
وی افزود: پژوهش سوم، ششمین فصل کاوش علمی باستان شناسی در کهن شهر جیرفت (شهر قدیم جیرفت) به سرپرستی حمیده چوبک (رئیس پژوهشکده باستان شناسی) بوده است که هفته گذشته به پایان رسید.
مدیر پایگاه میراث فرهنگی جنوب کرمان اظهار کرد: در این فصل از کاوش ها به نتایج چشمگیری از شناخت هرچه بیشتر مسجد کهن شهر جیرفت به عنوان یکی از قدیمی ترین مساجد ایران دست یافتیم.
وی گفت: در این فصل یکهزار قطعه سفال به صورت روش مند از محوطه باستانی نمونه برداری و در قالب طراحی فنی و عکاسی ثبت و مستندسازی شد.
وی ادامه داد: این هیات کاوش به لایه های قدیمی تر مسجد دست یافت و طبق شواهد این مسجد سابقه قدیمی تر از سده چهارم هجری داشته است.
سلیمانی گفت: 19 هزار قطعه سفال در این سه فصل کاوش باستان شناسی مستند سازی، ثبت و ضبط شد و هم اکنون در پایگاه میراث فرهنگی جیرفت نگهداری می شود.
وی افزود: با توجه به یافته های باستان شناسی و ظرفیت منطقه در آینده بانک سفال جنوب کرمان راه اندازی می شود.
وی به کاوش های مشترک در محوطه ورامین اشاره کرد و گفت: در این کاوش با لایه نگاری تپه مرکزی ورامین به لایه های قدیمی تر از عصر مفرغ، دوره مس و سنگ دست یافته ایم که این لایه ها مربوط به اواخر دوره هزاره چهارم پیش از میلاد تعلق دارد.
2 محوطه کنارصندل و شهر قدیم جیرفت در جنوب استان کرمان از بزرگترین محوطه های عصر مفرغ و دوره شهرنشینی است.
تمدن جیرفت از قدیمی ترین تمدن های تاریخ بشری است و کاوش های باستان شناسی در این منطقه نشان می دهد تاریخ ناحیه هلیل رود به هزاره سوم ماقبل میلاد بر می گردد و از تمدن بین النهرین نیز قدیمی تر است.
دشت باستان شناسی جیرفت 6 هزار سال قدمت دارد.
شهرستان جیرفت با 280 هزار نفر جمعیت از چهار بخش مرکزی، اسماعیلی، ساردوئیه و جبالبارز تشکیل شده و در فاصله 235 کیلومتری جنوب کرمان واقع است.
خبرنگار: هادی شفیعی مجاز ** انتشار دهنده: رسول محمدحسنی
7450/3028

منبع: جماران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۰۳۳۲۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تابوت‌های باستانی «جوبجی» متعلق به سال ۹۸ هستند

به گزارش «تابناک» به نقل از ایسنا، کارگری در این ویدیو خطاب به مقامات محلی می‌گوید که «۱۲ ماه اینجا هستیم. جسد موجود در تابوت‌ها سالم بودند اما به دلیل شرایط بد نگهداری و مراقبت جسدهای باستانی نابود شدند.»

این در حالی است معاون میراث‌ فرهنگی خوزستان در این باره گفت: این تابوت‌ها مربوط به مراحل کاوش‌های فصل پنجم در سال ۱۳۹۸ است.

سیدمحسن حسینی اظهار کرد: با صدور مجوز فصل پنجم کاوش از سوی پژوهشگاه میراث‌فرهنگی کشور، هیأت باستان‌شناسی به منظور کاوش علمی و نجات‌بخشی در محل محوطه تاریخی جوبجی حضور یافت که به دنبال آن، کاوش کاملاً علمی باحضور کارشناسان متخصص باستان‌شناس و مرمت‌گر انجام شد که حاصل این کاوش‌ها کشف تعدادی تابوت بود که در بعضی از آن‌ها بقایای اسکلت انسانی وجود داشت.

معاون میراث‌فرهنگی خوزستان ادامه داد: از همین‌رو، باحضور کارشناس مرمت‌گر در هیأت، اقدامات علمی و مرمتی اولیه روی تابوت‌ها و اسکلت‌ها انجام شد و سپس با ساماندهی اصولی، همه تابوت‌ها به منظور اقدامات بعدی از جمله مستندنگاری و مرمت، به کارگاه و آزمایشگاه پایگاه میراث‌جهانی منتقل شدند که در محیط آزمایشگاهی و کاملاً علمی مطالعات و اقدامات حفاظتی انجام شد و در حال حاضر  نیز این تابوت‌ها در انبار قرار دارند و به محض راه‌اندازی موزه باستان‌شناسی رامهرمز، همه اشیاء و تابوت‌ها به موزه رامهرمز انتقال خواهند یافت.

ایسنای خوزستان همان سال گزارشی با نام «ماجرای تابوت‌های جوبجی چیست؟» از کشف این تابوت‌ها تهیه و منتشر کرد.

او افزود: از آغاز کار دولت مردمی حفظ و حراست از اموال و اشیای ملی در اولویت کار میراث‌فرهنگی قرار گرفته و در سال جدید هم به منظور ساماندهی این تابوت‌ها و نیز اشیا و اموال فرهنگی پنج شهرستان دیگر، تامین اعتبار انجام داده‌ایم.

حسینی با اشاره به ویدیوی منتشر شده، گفت: بعد از گذشت پنج سال دوباره یک خبر که در زمان خود پاسخ داده شده بود را بازپخش کرده‌اند.

در هر هیات کاوش باستان‌شناسی حداقل یک نفر مرمت‌گر و یک نفر استخوان‌شناس وجود دارد که اقدامات و موارد حفاظتی اولیه را روی اشیای مکشوف انجام می‌دهند.

معاون میراث‌فرهنگی خوزستان خاطرنشان کرد: اشیا و اموال حاصل از کاوش‌های جوبجی در محل استاندار و مخزن امن قرار دارند، بخش از کشفیات هم در مجهزترین آزمایشگاه‌های میراث‌فرهنگی کشور توسط کارشناسان مرتبط و مجرب در دست بررسی هستند.

دیگر خبرها

  • استقرار گروه‌های پایش، حفاظت، مرمت و باستان شناسی در نقش ستم
  • استقرار گروه های پایش، مرمت و باستان شناسی در مجموعه باستانی نقش رستم
  • آثار عیلامی در خطر تعرض است؟
  • نمایش اشیای تاریخی ارزشمند کرمان در باغ موزه هرندی
  • انتقال مجموعه‌ای از اشیاء باستانی استان، از موزه ملی ایران به کرمان
  • زن ها در ۷۵ هزار سال پیش این شکلی بودند! |‌ عکس | این زن در کوه های زاگرس زندگی کرده است
  • مسدودی مسیر در محور روستایی ساردوئیه جیرفت
  • عملیات انفجار محور دولت‌آباد - بحرآسمان را مسدود کرد
  • تابوت‌های باستانی «جوبجی» متعلق به سال ۹۸ هستند
  • تابوت‌های باستانی ‌محوطه‌ «جوبجی» متعلق به سال ۹۸ هستند